baleset

2020.08.10. 09:41

Csőtörés miatt vízben úszott a Szigeti út, a buszok terelőúton közlekednek

A Szigeti út 68. előtt hibásodott meg hétfő reggel a környéket ellátó fővezeték – közölte a Tettye Forrásház.

A feltörő víz a burkolatot is megemelte, emiatt a Szigeti út Faludi Ferenc utca és Homok utca közötti szakaszát teljes szélességben elzárták a forgalom elől. Az érintett buszok terelőútvonalon járnak. A Tüke Busz tájékoztatása szerint a 25-ös, 26-os, 27-es, 27Y jelzésű, 28-as, 28A jelzésű, 28Y jelzésű és 29-es autóbuszok az „Egyetemváros” elnevezésű megálló és Uránváros autóbusz-állomás között a 6-os úton közlekednek.

Kimaradó megállók: Gyümölcs utca, Szántó Kovács János utca

Helyette: Tüzér utca, Nendtvich Andor út, Ybl Miklós utca

A sérült vezetékszakasz cseréje után az útburkolatot is helyreállítják, így a forgalomkorlátozás várhatóan érvényben marad az elkövetkező napokban. A csőtörés miatt a Szigeti út 112.-től a Gyümölcs utcai kereszteződésig átmenetileg nincsen víz, a szolgáltatás helyreállításáig a Sziget út 60. előtti tűzcsapra szerelt kifolyóról biztosított az ivóvíz.

Frissítés: A csőtörés javítása elkészült délután, a szolgáltatás helyreállt.

Várhatóan kora este megnyitják a belváros irányába haladó sávot az autósok előtt (az északi pályán marad a lezárás), majd jövő hét elején a déli forgalmi sávot javítják félpályás korlátozás mellett.

Az útburkolatot ideiglenesen, aszfaltszintig állítják helyre, mivel a területen hamarosan felújítás kezdődik. Ősszel a kelet-nyugat közösségi közlekedési tengely megvalósítása elnevezésű városi TOP-os projekthez kapcsolódóan az érintett vízvezetéket is cserélik 600 méter hosszan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!