Örülhetnek a gyerekek

2020.08.01. 17:37

Elkészült a vadiúj játszópark Palkonyán

A község templomával szemben található új Rézsű-­játszópark, amelyet a Palkonyai Turisztikai Egyesület a Duna-Dráva Cement Kft. Zöld megoldás pályázatán nyert támogatásból valósított meg.

Zs. K.

Több mint 13 ezer négyzetméteres parkrészben csaknem félszáz különleges játékelemmel, köztük egy Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált, háromszintes mászókával nyílik meg az őszi szünet kezdetén, október 26-án a városligeti Nagyjátszótér.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Rechnitzer Szilvia turisztikai menedzser elmondta, a már meglévő herbárium mellett valósították meg az új játszóparkot, a gyerekeknek mászórésszel, de kialakítottak tűzrakóhelyet, pihenőket, egy 8 egységből álló mezítlábas ösvényt építettek és egy virágmandalát is terveznek ide.

Mindemellett a vendégek igényeit szem előtt tartva három turistaútvonalat jelöltek ki a faluban, melyek az idelátogatók számára félórás-órás sétákat kínálnak szép kilátással rendelkező környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!