Pécs

2020.08.11. 18:16

Hamarosan érkeznek a pandák az állatkertbe

Eddig 57-en gondolták úgy, hogy anyagilag támogatják a Pécsi Állatkert közösségi finanszírozási kampányát. A vadaspark június végén indította el a vöröspanda-kifutó megépítéséhez szükséges licitet a tokeportal.hu oldalon. A kampány augusztus 15-ig tart, eddig több mint 1,1 millió forint jött össze.

Zs. J.

Forrás: Pixabay

– A jövő héten két nagyobb céggel kötünk szerződést, így akár a szükséges kétmillió forint feletti összeg is összejöhet a kifutóra – mondta el lapunknak Siptár Dávid, a pécsi állatkert vezetője.

A két vörös panda tavaly július 6-án látta meg a napvilágot Franciaországban, a normandiai Hermival-les-Vaux településen található állatkertben. A kis állatok szeptember közepén érkeznek Pécsre, és várhatóan addigra a kifutó is elkészül. A két kis panda Pécsre költözésével névadást is tart az állatkert, mint mondták, a kampány alatt a két legnagyobb támogatást nyújtó személyt, vállalkozást vagy közösséget kérik fel az ikerpár elnevezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!