PTE

2020.08.22. 12:54

Online nyári egyetemet szerveztek a TTK-n

Idén első alkalommal, a közelmúltban rendezte meg a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara a „Természettudományi csemegék a #ptettk-n, I. Online Nyári Egyetem” elnevezésű programsorozatát, amely színes kínálattal jelentkezett a csillagászattól a gasztronómián és vegyészeten át a sport tudományos megközelítéséig. Az eseményt online formában tartották, így a résztvevők az előadásokat és kísérleteket nem a fizikai, hanem a virtuális térben kísérhették figyelemmel.

A rendezvény öt napja alatt a kar hat intézetének oktatói 17 előadással igyekeztek színesebbé tenni a délelőttöket. Húsz–negyven érdeklődő mellett zajlottak az előadások és egy négyfős stáb dolgozott a sikeres és eredményes programsorozat megvalósulásán.

Minden intézet (biológiai, földrajzi és földtudományi, kémiai, fizikai, matematikai és informatikai, sporttudományi és testnevelési) olyan programokat igyekezett bemutatni az érdeklődőknek, amelyek egy-egy aktuális és friss kutatási eredményt szemléltetnek, vagy a tudományterületek közötti átjárhatóságot és összefüggéseket mutatják be, illetve figyelemfelkeltőek és a természettudományok iránti érdeklődés megpezsdítését célozzák.

A résztvevők összesített száma 420 felett volt, akik között külsős érdeklődők éppúgy szerepeltek, mint a TTK saját, jelenlegi hallgatói. A visszajelzéseket összegző kérdőív tanulsága szerint az online tér nyújtotta lehetőségek üdítően hatnak a természettudományok iránt érdeklődőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!