pécsváradi fejlesztések

2020.08.28. 11:30

Parkoló és látogatóközpont is épül a Dombay-tónál

A tervek szerint haladnak a munkálatok a Dombay-tónál, hamarosan már igazán látványos folyamatok kezdődnek meg. Ahogy már korábban megírtuk, a projekt első ütemében egy új parkolót és a tó északnyugati részén egy látogatóközpontot alakítanak ki.

M. R.

Zádori János polgármester elmondta, a beruházás elején a magas talajvízszint okozott előre nem látott problémát. Ezt azonban leküzdötték, így már elkészült az épület alapja, az oldalfalakat pedig a tervek szerint két héten belül elkezdik felhúzni.

A területre két behajtani tilos táblát is kihelyeztek azzal a kikötéssel, hogy csak telektulajdonosok hajthatnak be, illetve azokat is beengedik, akik őket látogatják. Erre azért volt szükség, mert az építkezés kezd kiterjedni, és a terület elkerítése, valamint a munkaterület kijelölése után megkezdik az új parkoló körüli munkákat is. Akik tehát csak a vízparthoz szeretnének kirándulni, azok a vasúton áthaladva, a füves parkolóban tudnak megállni a kocsijukkal, onnan egy rövid sétával elérik a tavat. A szabályokat érdemes betartani, hiszen a közterület-felügyelők és a rendőrök is figyelmeztetnek.

A beruházás második ütemében a tó körüli sétányt állítják majd helyre, megoldják a közvilágítást, illetve egy kamerarendszert telepítenek. A telektulajdonosok régi kérése volt a szélessávú internet kialakítása, ez már megvalósult, és erre épülhet a leendő kamerarendszer, amely garantálni fogja a biztonságos pihenést a környéken. A projekthez szervesen kapcsolódó Zengő-kilátó építése és átadása pedig már július végén megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!