Postabontás

2020.09.08. 18:20

A gördeszkások legalább hallhatók, olvasónk így véli legalábbis

Ha a Ferencesek utcájába nem szabad kerékpárral behajtani, akkor vajon a rollerrel, segway-jel, egyéb elektromos egyszemélyes közlekedési eszközökkel megengedett-e a „gurulás”, tette fel a kérdést olvasónk.

bama.hu

És mi a helyzet a Király utcával? Oda behajthatnak a bringások továbbra is?

Szerintem nagyon fontos lenne végre rendet tenni ebben a kérdésben. Mert ha a Mária utcában ott a kijelölt kerékpárút, akkor nehezen érti meg az ember, hogy mit is keresnek a vele párhuzamos Király utcában a kerekezők.

És nem csak a bicikli veszélyes, ha szlalomoznak vele a gyalogosok között. Egy elektromos rollerrel is gyorsan lehet haladni, ráadásul ez is teljesen hangtalan – akit békés sétálgatása közben megelőztek már ilyennel, az szerintem pontosan tudja, hogy milyen kellemetlen érzés. Ijesztő.

Az Irgalmasok utcáján lefelé száguldozó gördeszkásoknak se biztos, hogy a belvárosnak ebben a forgalmas utcájában helye van – de legalább ezeket hallani, amikor gördülnek lefelé, így nagyobb esélye van idejében félrehúzódnia a járókelőknek. A lényeg, hogy egyértelmű szabályozás kellene, és arról egyértelmű tájékoztatótáblák is az érintett utcákban.

Akkor mindenki tudná, hogy mihez kell tartania magát.

L. T.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!