mankó

2020.09.25. 08:01

A turizmus is kedvező forrásban részesül

A KAVOSZ Zrt. tájékoztatása szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyásával szeptember 21-től bevezetik a Széchenyi Turisztikai Kártyát, és ezzel egyidőben megkezdődik az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz forgalmazása is.

W. K.

Hotel Moments - szálloda illusztráció. Recepció, turizmus, hotel foto: Kallus György

A Széchenyi Turisztikai Kártya (max. 3 éves folyószámlahitel, a turisztikai szektorban dolgozó vállalkozások számára, 250 M Ft maximális hitelösszeggel) idén az átmeneti támogatási jogcímen nyújtott támogatást tartalmazó változatában, 90%-os mértékű garantőrintézményi (Garantiqa) kezességvállalással kerül bevezetésre.

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukción belül, szintén átmeneti támogatási jogcímen nyújtott támogatásokkal, max. 6 éves futamidőre, 90%-os Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása mellett nyújt finanszírozási lehetőséget bizonyos az SZKP Üzletszabályzatban rögzített agrár hitelcélú beruházások és a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek kiváltására. A Bankok fokozatosan csatlakoznak a konstrukciók forgalmazásához, elsőként az OTP Bank és az MKB Bank fogad majd ezen két új konstrukcióra vonatkozó hitelkérelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!