legyél a saját főnököd!

2020.09.18. 20:00

A kihasználatlan kreatív munkaerő startolhat a vállalkozói szférában

A Baranya Megyei Kormányhivatal által meghirdetett Önindító 2019 című program szeptember 30-án zárul.

T.V.

Fotó: Löffler Péter

Ez alkalomból kiadványbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón ismertették az eredményeket. Az országosan egyedülálló munkaerőpiaci programot 2013 óta valósítja meg a Baranya Megyei Kormányhivatal, képzéssel és vissza nem térítendő pénzügyi támogatással segítik a vállalkozóvá válást. A munkaerőpiaci program célja a Baranya megyében meglévő kihasználatlan kreatív munkaerő elsődleges munkaerőpiacra segítése volt az újonnan alakuló vállalkozások támogatásán keresztül.

A pénteki rendezvényen dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott elmondta, hogy az idei évben a program tizenöt résztvevője közül hatan döntöttek úgy, hogy végül elindítják a saját vállalkozásukat. Ez többek között a járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt történhetett így.

– Bízom abban, hogy az elkövetkezendő időszakban tovább tudjuk vinni a programot – mondta a kormánymegbízott.

Dr. Tigelmann Éva főosztályvezető a program előzményeiről, valamint a jövőbeni tervekről adott tájékoztatást. Azt is elmondta, hogy a képzési program kapcsán együttműködtek a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karával és a JuridEco Zrt.-vel.

Az Önindító 2019 program résztvevőinek tervezett vállalkozásai között szerepelt gépjárműmosás, cukrászüzem, fuvarozás, kisállat-kozmetika és műkörömépítés is. Finak Gábor idei résztvevő, asztalos­ipari vállalkozó saját példáján keresztül mutatta be, melyek az előnyei a kormányhivatal által meghirdetett pályázati lehetőségnek.

Támogatják őket

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap támogatásából évről évre megvalósuló Önindító program fontos eleme az 550 órás elméleti és gyakorlati vállalkozóvá válási ismeretek megszerzésére irányuló képzés, amely a sikeres üzleti működés megalapozásához járul hozzá. A résztvevők a képzés teljes időtartama alatt keresetpótló juttatásban részesülnek, emellett vállalkozóvá válási támogatásra és vissza nem térítendő kétmillió forintos tőkejuttatásra is pályázhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!