pályázat

2020.09.23. 08:02

Segítenek újraálmodni a közösségi előkerteket

A Romonyáról indult Lélegző Liget településfejlesztési projekt lényege egy új szemléletformáló irányvonal: úgy valósít meg közterületi zöldítést, hogy közösségi programot kapcsol hozzá és felhívja a figyelmet a hulladék-hasznosítás újragondolására.

T. V.

Forrás: Shutterstock

Fotó: CandyBox Images

A BT Regiment Kreatív Műhely és a Lélegző Liget projekt csapata most olyan magyar iskolák, óvodák, bölcsődék, idősotthonok, közösségi terek jelentkezését várja, akik előkertjüket, az épületük körüli be nem ültetett részeket szeretnék újraálmodni, akik vállalják, hogy a közösség aktív részvételével egy értékteremtő ligetet hoznak létre, és ezt gondozzák, tartalommal töltik fel.

Szeptember 30-ig lehet pályázatokat benyújtani

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka alapító, vezető elmondta, hogy közel 150 növény, állatvédelmi eszközök, ingyenes gondozási tanácsadás és mentorszolgáltatás várja a pályázó közösségeket. Céljuk olyan közösségek segítése, akik elkötelezettek az összefogás és az alkotás területén, de lehetőségeik korlátozottak.

Pályázni szeptember 30-ig egy maximum kétoldalas motivációs levéllel lehet, amelyben a pályázó bemutatja közösségét, az általuk képviselt értékeket, a beültetni kívánt területet, a jövőbeni terveket. Három nyertes pályázót választanak ki, akikkel egy személyes terepbejárás után megtervezik az előkertet, egyeztetik az ültetés és kiépítés közösségi összefogáson alapuló folyamatait. Kérdéseket a [email protected] címen fogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!