vajon mi lesz vele?

2020.09.22. 07:00

Úgy tűnik, hogy senkinek nem kell az orfűi akvapark

Ezúttal sem érkezett ajánlat az orfűi akvaparkra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elektronikus árverési oldalán meghirdetett liciteljárás során – még úgy sem, hogy a társaság jóval az előző kikiáltási ár alatt igyekezett túladni a sokak által kedvelt, ám idén már lakat alá kerülő létesítményen.

HLB

Nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonában marad az egykor szebb napokat látott orfűi akvapark, ugyanis továbbra sem érkezett ajánlat a létesítményre. Mint lapunk elsőként megírta, augusztusban valamivel több mint egymilliárd forintért hirdette meg eladásra az MNV a 2010-ben átadott, 1,3 milliárd forintból épült komplexumot.

Mivel azonban a licit során nem érkezett ajánlat a létesítményre, a tulajdonos egy hónap után, szeptember nyolcadikán ismét dobra verte, de ezúttal is sikertelenül – noha a 924 millió forintos kikiáltási ár csaknem százmillió forinttal volt alacsonyabb a korábbinál, tudtuk meg a társaságtól.

Mindez egyelőre azt jelenti, hogy Baranya megye legnagyobb vízfelületű strandfürdőjének a jövője továbbra is kérdéses. Az MNV még mindig dönthet úgy, hogy vagy a vagyonhasznosító cége által működteti a strandot (ahogyan az korábban bevált módszer volt), vagy pályázatot írhat ki az üzemeltetésre. Ha mégsem lenne vállalkozó vagy befektető, aki üzemeltetné a strandot, akkor szóba jöhetne az orfűi és a pécsi önkormányzat esetleges összefogása.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere lapunknak nemrég úgy nyilatkozott, ő mindenképpen azon munkálkodik, hogy jövő nyáron újra kinyithasson a strand – az egyelőre még kérdéses, hogy célja miként valósulhat meg, csakúgy, mint a két település összefogása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!