Kajla

2020.10.26. 12:26

Díjmentesen utazhatnak a gyerekek a szünetben

Minden baranyai gyermek, aki november 1-ig jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-START és a Volánbusz belföldi járatain – áll a MÁV közleményében.

T. V.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Hol vagy, Kajla? elnevezésű nagyszabású országos kampányának célja, hogy a gyerekek játszva ismerjék meg hazánk nevezetességeit. A program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljuttatták már az új Kajla-útleveleket.

A térítésmentes utazási lehetőséggel a közlekedési társaságok a vidám és tartalmas szabadtéri kikapcsolódáshoz szeretnének segítséget nyújtani. A kedvezményes árú vasúti és autóbuszos kirándulás remek lehetőséget nyújt az őszi szünet tartalmas eltöltésére, arra, hogy a járványhelyzetben lehetőség szerint kerülendő beltéri összejövetelek helyett szabadtéri programokat szervezzenek a családok.

A Kajla-útlevéllel és diák­igazolvánnyal a MÁV-START vonalain ingyen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A Volánbusz járatain gyermekkel együtt utazó kísérők pedig a kedvezményre való jogosultság megléte esetén válthatnak menetjegyet. A kedvezményt az érintett tanulók november 1-ig korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!