Csak csendben

2020.10.02. 10:45

Meghatározták a kaszálás rendjét, jönnek a felügyelők

A környezetvédelemről szóló önkormányzati rendeletet is tárgyalta a kozármislenyi képviselő-testület az elmúlt napokban.

Zs. J.

Mint az ülésen elhangzott, olyan területet is érintettek, ami korábban nem volt szabályozva a városban. Kitértek arra is, hogy zajt okozó kerti tevékenységet, például motoros fűkaszálást, mikor lehet végezni.

Úgy döntöttek, hogy hétköznap és szombat reggel nyolctól este nyolcig, vasárnap az idősáv leszűkül, kilenc és tizenegy órára, míg ünnepnapokon nem végezhető zajjal járó kerti tevékenység.

A testületi ülésen felmerült, hogy önálló közterület-felügyeletet állítsanak fel. Ebben az évben erre nem kerül sor, de a következő költségvetési évben kérték a hivatalt, hogy vizsgálja meg a költségvetési hatásait és terheit, és ha tudják finanszírozni, akkor a mezőőri szolgálat mellett felállhat a közterület-felügyelet is. Indokként elhangzott, hogy a város növekedése tette indokolttá a közterület-felügyelet létrehozását. Mint közölték, többletköltségekkel jár majd az új szervezet felállítása, amelynek működését részben a bírságokból lehetne majd fedezni.

Az is elhangzott az ülésen, hogy a lakossági bejelentések alapján minden közvilágítással kapcsolatos kérdést megvizsgáltak. Ez alapján összesen kilenc új lámpatestet szerelnek majd fel az érintett utcákban. A munkálatokat októberben végzik el, új lámpák kerülnek többek között a buszmegállókba és az Öregfaluba is. Téma volt a négy csoportos bölcsőde építése, mint közölték, a közbeszerzés elindult, a kivitelezési tervdokumentáció elkészült. Az is elhangzott, hogy az Újszülöttek ligete projektet tovább viszi az önkormányzat, vagyis minden kozármislenyi kisbaba kap egy emlékfát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!