díjazzák a legjobbakat

2020.10.05. 12:28

Sok civil ötlet érkezett a tv-torony környékének fejlesztésére

Mint ismert, a pécsi önkormányzat a Misina tető fejlesztése projekt kapcsán nyílt ötletbörzét hirdetett a lakosság részére a tv-torony és környéke hatékony fejlesztése érdekében.

A pályázat célja az volt, hogy a város lakói ne csak általános véleményt tudjanak megfogalmazni a fejlesztéssel kapcsolatban, hanem saját észrevételeikkel, javaslataikkal és ötleteikkel tevékeny részeseivé is váljanak a hatékony pécsi beruházásoknak. Lehetőség szerint nyújtsanak javaslatokat a Misina tetőhöz kapcsolódó beruházások alakítására és olyan fejlesztés jöjjön létre, amely nemcsak folyamatosan vonzza látogatókat, de gazdaságilag is fenntartható és illeszkedik a befogadó környezethez. A végső cél olyan építészeti, környezetrendezési fejlesztés kialakítása, amelynek révén az épület és annak környezete egész évben használható a pécsi lakosság és a turisták által egyaránt.

A Misina Ötletbörze szeptember 30-i benyújtási határidejére összesen 35 darab ötletterv érkezett. A beérkezett ötlettervek szakmai szempontrendszer alapján történő véleményezését a zsűri megkezdi, amely alapján várhatóan október közepéig kihirdeti a nyerteseket, akik 100 000 Ft díjazásban részesülnek.

A nyolcfős bíráló bizottság tagjai:

Karlovecz Zoltán – Pécs főépítésze

Prof. Dr. Medvegy Gabriella – a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának dékánja

Szilasi Tamás – erdőgazdálkodási vezető, Biokom

Kirsching János – karbantartási részlegvezető, Biokom

Ripszám István – a Mecsekerdő ZRt. vezérigazgatója

Vincze Csilla – a civil szféra képviselője

Pelényi Margit és Dévényi Sándor építészek – a pécsi Tervtanács állandó tagjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!