Majd elválik

2020.11.10. 10:00

Kemény tél ígérkezik Dávid Mihály szerint

A meteorológusok hosszú távra nem szoktak előre jósolni, nagyobb pontossággal három napra tudják előrejelezni a várható időjárást.

Zs. J.

Zakopane, 2020. oktber 13. Autk araszolnak hessben a lengyelorszgi Magas-Ttrban lev Zakopane dlvrosban 2020. oktber 13-n. Zakopanban az idn sszel elszr havazik. MTI/EPA-PAP/Grzegorz Momot

Forrás: MTI/EPA-PAP/Grzegorz Momot

Fotó: Grzegorz Momot

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint hétvégén reggelente a megyében több helyen képződik köd, ami lassan oszlik fel. A legmagasabb napi hőmérséklet 13-14 fok körül alakul, éjszakára három fokra esik vissza a levegő hőmérséklete. A jövő hét eleje borongós, ködös idővel kezdődik. A csúcshőmérséklet a megyében tíz fok alatt maradhat, és egy időre elbúcsúzhatunk a napsütéstől.

Lapunk megkeresésére Dávid Mihály nyíregyházi magánmeteorológus közölte, hogy erősebb, hidegebb, csapadékosabb télre készülhetünk.

Már decemberben is lesznek mínuszok, kisebb csapadék is várható, ám a tél igazi arcát január végén, február elején mutatja meg. Ekkor tartós mínuszokra és nagyobb mennyiségű csapadékra, hóra készülhetünk. A kemény hideg kitart egészen február végéig, majd március idusától lassan melegedni kezd az idő.

– Az év többi része átlagosnak mondható a mostani számítások szerint – tette hozzá Dávid Mihály okleveles vízépítő mérnök, aki közel ötven éve készít éves időjárás-előrejelzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!