ráncfelvarrás

2020.11.04. 10:27

Megújul a Modern Geográfia folyóirat

Jövőre jubileumi konferenciát is szerveznek.

Tóth Viktória

A Modern Geográfia a Pécsi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetének negyedévente, magyar és angol nyelvű cikkekkel megjelenő szakmai folyóirata. A lap célja a 2006-os alapítás óta nem változott: egy olyan ingyenesen hozzáférhető platformot kíván biztosítani, amely szaklektorált formában teszi lehetővé a tanulmányok közlését – tudtuk meg a lap két szerkesztőjétől, dr. Tésits Róbert egyetemi docenstől és dr. Alpek Levente adjunktustól.

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Publikálás- és Kutatástámogatási Osztálya sorban megvizsgálja az egyetemhez köthető szakmai folyóiratokat. Ezen együttműködés részeként került sor a Modern Geográfia átvilágítására is, amelynek során a nemzetközi szakirodalmi adatbázisokba való bekerülés lehetőségeit is nézték. A szerkesztők jövőbeni legfontosabb céljainak egyike a még nagyobb nemzetközi láthatóság elérése, amelyet a minőség folyamatos javításával párhuzamosan valósítanak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!