Postabontás

2020.12.11. 13:00

Előbb érkezik a busz a megállóba, háborog olvasónk

Egyik olvasótársam a késve induló pécsi buszokról írt a minap a DN Postabontás rovatában, én pedig ennek éppen az ellenkezőjét tapasztalom – évek óta majdnem minden nap, ami szerintem jóval kellemetlenebb, írta olvasónk.

bama.hu

Újmecsekalján élek, de a belvárosban dolgozom, a Nagy Lajos király útján, és ehhez a legközelebbi megálló a Szabadság utcai. Ide elvileg 16 óra 2 perckor kellene érkeznie egy 121-es csuklós busznak, de legtöbbször ilyenkorra már nyoma sincs.

Olyan, mintha 121-gyel száguldná végig az útját, így jó pár perccel előbb elhagyja a megállókat a kiírt időpontnál. Értem én, hogy jó a sebesség, azt is, ha utána egy másik járatba kell mennie, de én nem jöhetek ki 4 óra előtt a munkahelyemről, hogy elérjem.

Ilyenkor marad az apró és zsúfolt 23Y jelzésű járat, amire a Mecsek Áruháznál még többen felszállnak babakocsikkal, gyerekekkel, így a következő megállóknál alig lehet leszállni. Ha ez a busz is előbb elmenne a megállóból, akkor majdnem fél órát kéne várnunk a legközelebbi járatra, pedig a belváros szívében vagyunk.

Jó lenne, ha az illetékesek keresnének valamilyen megoldást erre a problémára. Itt télen-nyáron változatlanul nagy gond a délutáni hazajutás, sajnos hiába jelezzük már évek óta, hogy változtatni kell!

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!