Lehetőség

2020.12.17. 17:00

Kadétokat is képeznek jövőre a gimnáziumban

A következő tanévtől két új képzés is indul a siklósi Táncsics gimnáziumban.

Zs. K

Budaörs, 2019. május 17. Kadétok a honvédelmi napi haditechnikai bemutatón a budaörsi reptéren 2019. május 17-én. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A német nemzetiségi tagozaton a nyelvtanulás mellett a magyarországi német kisebbségi népcsoport történelméről, kultúrájáról, hagyományairól is sokat tanulhatnak a diákok, emellett német nyelvű színpadi előadások és múzeumlátogatások lebonyolítását is tervezik, hogy különböző környezetben, sokféle előadásmódban találkozhassanak a diákok a német nyelvvel.

A kadétképzés, illetve a honvédelmi pálya nagyszerű lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy középfokú és felsőfokú tanulmányaikat elvégezhessék, például a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, amellyel partnerszerződést kötött a siklósi intézmény. A programban részt vevő diákok anyagi támogatást is kapnak, ha elérik a 3,5 átlagot, emellett a jogosítvány megszerzésében is segítséget nyújtanak a számukra.

A gimnáziumban jelenleg az általános tagozaton túl az emelt óraszámú informatika-, angolnyelv- és németnyelv-oktatás mellett az emelt óraszámú magyar nyelv és irodalom, valamint a humán szak érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!