Zengővárkony

2020.12.20. 16:26

Megújult a világháborús emlékmű és környezete

Rossz állapotban volt a Zengővárkony központjában álló, világháborús emlékmű és környezete, ezért döntöttek annak megújítása mellett – közölte az önkormányzat.

A munkálatok egy részével már végeztek, így például a közelmúltban kivágták azokat az öreg fákat, amelyek veszélyeztették az alkotást, helyükre új facsemetéket ültettek. Megtörtént a tereprendezés, elkészült a kopjafához vezető járda, valamint virág­ágyásokat is kialakítottak annak érdekében, hogy tavasszal, amikor kibújnak a növények, és benövi a fű a területet, igazán gondozott látványt nyújtson majd az emlékmű. Megrongálódott a szobor körüli kerítés, önkéntesek segítségével azonban ezt is meg tudták javítani.

A terület megújítása mellett magát az emlékművet is restaurálják, amelynek költségét több forrásból biztosítják. Az emlékmű teljes restaurálását a Kácsor Gránit Kft. fogja végezni szintén időjárástól függően. A restaurálás költségeit részben a zengővárkonyi katolikus és református hívők közössége erre a célra összegyűjtött 300 000 Ft-os adományából, részben pedig a Szűcs és Társa Kft. szintén 300 000 Ft-os támogatásából, részben saját költségvetésből fogja finanszírozni az önkormányzat.

Tavasszal a munkálatok tovább folytatódnak, az emlékmű mellett található kút és környezete is megújul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!