Postabontás

2021.01.31. 13:20

Biciklivel segítik a dolgozókat

A német közszolgálati televízió híradása szerint Németországban a koronavírus-járvány miatt egyre többen járnak autó helyett kerékpárral munkába, írta olvasónk.

bama.hu

Budakalász, 2020. szeptember 18. Biciklizõk a Budapest és Szentendre közötti kerékpárúton az avatás napján, 2020. szeptember 18-án. Az 5,6 kilométeres útszakasz az EuroVelo 6 kerékpáros útvonal része, amely az Európai Kerékpárút Hálózathoz tartozik, és az Atlanti-óceánt köti össze a Fekete-tengerrel több fontos, nagy európai folyót érintve. Ez az elsõ európai kerékpárút, amelyik érinti Magyarországot. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A cégek anyagilag segíthetik dolgozóikat a kerékpár megvásárlásában.

A munkáltató támogatásával beszerzett bicikli ugyan bér jellegű juttatásnak minősül, ami után 25 százalék adót kell fizetni, de nem kell utána társadalombiztosítási járulékot leróni, és a dolgozói személyi jövedelemadó-kulcsot sem növeli a cég anyagi segítsége.

A német vállalatok nem csupán hagyományos biciklihez adhatnak pénzbeli juttatást, hanem elektromos kerékpár beszerzését is felkarolhatják, de ez utóbbit csak akkor tehetik meg jogszerűen, ha a megvásárolandó járgány végsebessége a 25 km/órát nem haladja meg.

Háderer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!