gyász

2021.01.07. 20:33

Elhunyt Büki László, az Aranycipó alapítója

Életének 58. évében elhunyt Büki László vállalkozó, a pécsváradi Aranycipó pékség alapítója.

Nemcsak egy sikeres vállalkozót, Pécsvárad 27 éven át meghatározó, a város hírnevét országosan, sőt Európa-szerte terjesztő vállalatának, a legnagyobb foglalkoztató és kiemelkedő adófizető cégének alapítóját és vezetőjét, a közösségi-civil élet nagylelkű támogatóját, sportembert veszítettünk el, hanem Pécsvárad őszinte barátját, egy igazi jó embert – olvasható a pécsváradi önkormányzat honlapján.

Mindezt Pécsvárad város által adományozott kitüntetések is jelzik. 1996-ban Pécsváradért Emlékplakettet kapott sikeres vállalkozói, önzetlen sport- és kulturális szponzori tevékenységért. 2000-ben Pécsváradért díjjal ismerte el a városvezetés az általa létrehozott cég gazdasági jelentőségét, magas szakmai minőségét, megemlítve az osztrák, budapesti és párizsi nemzetközi szakkiállításokon elért dobogós helyezéseiket, és kiemelve, hogy Büki László nagylelkű támogatója a helyi rendezvényeknek, városi eseményeknek, alapítványoknak, egyesületeknek, kluboknak.

Munkájához a családja adott erőt és támogatást. Feleségével, Timivel három gyermeket neveltek. A legkisebb, Timike gimnazista, a fiúk, Laca és Tomi pedig néhány éve a családi cégben dolgoznak. Közgazdászként és élelmiszermérnökként komoly szaktudással és még nagyobb elkötelezettséggel vesznek részt a munkában – ami végtelen büszkeséggel töltötte el édesapjukat. Az Aranycipó 30 éves jubileuma kapcsán több interjúban is hangsúlyozták a fiúk, hogy a generációváltás jelenleg van folyamatban, vannak önálló döntéseik, de a stratégiai kérdésekben a család együtt határoz – áll az önkormányzat nekrológjában.

Isten nyugosztalja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!