közélet

2021.01.04. 17:16

Ezt vallja az új pécsi megyés püspök

Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó és Felföldi László kinevezett pécsi megyés püspök videoriportban nyilatkoztak arról, hogyan készülnek a január 6-án, vízkereszt ünnepén tartandó püspökszentelésre, miként tekintenek a múltra és a jövőre. A papság felé vezető utakról és kinevezésekről is meséltek.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Január 4-én a Pécsi Egyházmegye Püspöki Hivatalában egy kamerákkal berendezett terem fogadta a leköszönő Udvardy György pécsi apostoli kormányzót és a hivatalba lépő Felföldi Lászlót, akit Ferenc pápa 2020. november 18-án pécsi megyés püspökké nevezett ki.

A patinás szobában az érsek atya kilenc év elteltével immár nem a Pécsi Egyházmegyét érintő terviről nyilatkozott, hanem arról, hogy mi mindent köszönhet a szolgálati helyének, amelyre szeretettel gondol.

Felföldi László az előtte álló feladatokat ismertette, amelyek között elsősorban a helyi emberek, valamint az egyházmegye és a táj megismerése áll. A beszélgetést Szép Attila püspöki irodaigazgató vezette, aki a püspökszentelésen túl a beszélgetőpartnerek hivatásával kapcsolatban is több érdekes kérdést felvetett, így azt is, hogy milyen út vezetett idáig, továbbá az elmúlt időszak — az advent és a karácsony — személyesen megélt eseményeire is kitért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!