siklós

2021.02.07. 19:01

Térfigyelő kamerákat alkalmaznak az illegális hulladéklerakókkal szemben

Megkezdődött a térfigyelő rendszer kiépítése Siklóson.

Zs. K.

Az önkormányzat Riegl Gábor polgármesteri programjának megfelelően tervezte meg a rendszert és biztosított hozzá elég forrást. Egyelőre nyolc kamerát helyeztek ki, melyek már tesztüzemmódban működnek. Első körben a város tisztaságára, így a szelektívhulladék-gyűjtő szigetek területére koncentrál a városvezetés, a hulladékot illegális módon elhelyezőkkel szemben pedig zéró toleranciát fognak folytatni.

A városvezető elmondta, a pénzügyi és pályázati lehetőségeinkhez mérten a cél a bővítés, hogy a leginkább problémás pontokon további kamerákat helyezzenek működésbe. Az eszközök beszerzését az önkormányzat saját költségvetésből finanszírozta, az üzemeltetésben pedig helyi vállalkozók is partnerséget vállaltak a városvezetéssel.

A térfigyelő rendszertől azt várják, hogy megszűnjön a papír-, üveg- és műanyagszemetet gyűjtő konténerek körül tapasztalható, legtöbbször kommunális vagy építési hulladék lerakása, és fény derüljön az illegális hulladéklerakó kilétére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!