kár érte

2021.03.26. 07:00

A Csontváry utcában drogosok, részegek lepték el a padokat

A Csontváry utca környékén rengeteg kertvárosi megfordul, a közelben található szupermarket, dohánybolt, pékség, egészségügyi intézmény és buszmegálló is. Sokan innen indulnak munkába vagy iskolába reggelente – bár a többségük bizonyára nem szívesen az ott gyakran látható elképesztő jelenetek és kellemetlenségek miatt – írja a Pécsi Újság.hu.

Lakatos Gábor (forrás: Pécsi Újság.hu)

Forrás: Pécsi Újság.hu

Nemcsak a jótékony félhomályban, sötétedés után, hanem fényes nappal is drogoktól ájult „zombik” foglalják el a padokat, vagy épp részeg hajléktalanok szólongatják a buszra várakozókat, esetleg önjelölt zenészek csapnak zajt az utcában.

Itt szinte hetente történnek kisebb-nagyobb balhék, verekedések, hangos veszekedések. Az ott lakók gyakran a rend­őrséget is riasztják – legjobb esetben csak a zaj miatt. A kijárási korlátozások bevezetése óta talán valamivel kevesebb az ilyen jelenség, de így is akad belőlük bőven.

Amikor beköszönt a jó idő, s a járvány nem teszi ezt lehetetlenné, rendszeresen összegyűlnek, beszélgetnek egymással itt a fiatalok, így ők is sokszor találkoznak az említett esetekkel, de azon kívül, hogy elküldik a problémás embereket, nem tudnak mást tenni. A Pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ iskolái és kollégiuma is ebben a körzetben helyezkednek el, így sok fiatal iskolás fordul meg itt nap mint nap. Arra is volt már példa, hogy diákokat értek kisebb atrocitások – beszóltak nekik, vagy utánuk kiabáltak.

A rendőrség gyakran küld járőrkocsit az érintett helyszínre

A rendőrség gyakran küld járőrkocsit a helyszínre, szúrópróbaszerűen igazoltatják az utcában tartózkodókat, így próbálva úrrá lenni a helyzeten, de ez csak ideig-óráig hoz eredményt. 2018 novemberében már késelés is történt itt, tavaly szeptemberben pedig egy férfi pisztollyal vagy egy annak látszó tárggyal három férfit és két nőt fenyegetett meg az utcán.

Pedig a hely önmagában barátságos lenne. Bokrokkal körülvett padok, igényesen térkövezett sétány, szökőkutak fogadják az arra járókat, mégis Pécs egyik legbalhésabb környékeként tarthatjuk számon – amiért igazán nagy kár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!