Pécsike

2021.03.05. 14:00

A tavaszias időben a közösségi kerékpárok is visszakerültek a helyükre

A kora tavaszi napsütés előcsalogatta a bicikliseket, a jó időben sokan két keréken szelik át a megyeszékhely utcáit.

M. R.

Erre a célra már a Pécsike elnevezésű közösségi kerékpáros rendszert is használhatjuk, hiszen ahogy a Biokom Nkft. is tájékoztatta lapunkat, a téli üzemszünet után a kerékpárokat hétfőn folyamatosan szállították ki az állomásokra, így most már bárki kikölcsönözheti a kétkerekűeket.

Belvárosi sétánk során tegnap mi is láttunk egy fiatal párt, akik az elektromos biciklikkel tartottak a Mária utca irányából a Szent István tér felé, szóval az első felhasználókra nem is kellett sokat várni.

A tavalyi adatokból is látszik, hogy amint az emberek arra lehetőséget kaptak, előszeretettel utaztak a Pécsike kerékpárjain.

Tavasszal, a kijárási korlátozás idején természetesen alig használták a pécsiek a bicikliket, de a főszezonban – júliusban, augusztusban és szeptemberben – jelentősen megemelkedtek a számok. Ahogy a városüzemeltetési társaság már korábban tájékoztatott róla, ebben az időszakban 5500 kölcsönzést regisztráltak, jóval többet, mint 2019-ben. Októbertől aztán ismét egyre kevesebben ültek a kerékpárokra, majd december 2-án be is vitték azokat a Biokom telephelyére.

A napokban azonban ismét kikerültek a dokkolóállomásokra a kétkerekűek, és a rendszer nem is változott a korábbi évekhez képest.

A pécsi belvárosban ugyanúgy hét állomáson találjuk meg a bringákat: az Ifjúság útján, a Barbakánnál, a Szepesy utcában, a Kossuth téren, a Búza téren, a 48-as téren, valamint a Zsolnay Negyedben.

Az alkalmi felhasználók a regisztráció után 24 vagy 72 órás, illet 7 napos jegyet válthatnak, de aki gyakrabban használná a rendszert, féléves vagy éves bérletet is igényelhet a március 1-től november 30-ig terjedő időszakra vonatkozóan.

A Tüke Kártya-tulajdonosok, az Irány Pécs! kártyával és pécsi diákigazolvánnyal rendelkezők pedig kedvezményre is jogosultak.

A bérletigénylők egy egyedi azonosítóval ellátott Pécsike kártyát kapnak, ez jogosítja fel őket a kerékpárok használatára.

Az üzemeltető felhívja a figyelmet, hogy a kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet, amennyiben ennyi időn belül a kikölcsönzött kerékpár nem kerül vissza valamelyik dokkolóba, azt eltűntnek nyilvánítják, és kerestetni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!