Késésben

2021.03.29. 12:30

Idén lassabban térnek vissza a gólyák

Az első gólya a megyében február 23-án jelent meg Sumonyban.

M. B. E.

Hortobágy, 2020. március 30. Fészkét rendezõ gólya. Nyolc-tízezer kilométer megtétele után visszajöttek Hortobágyra a kelet-afrikai telelõ helyükrõl a fehér gólyák (Ciconia ciconia). Megtalálják párjukat, korábbi fészküket és augusztus közepéig felnevelik utódaikat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

Ám az invázió csak március 22-én indult be, tudtuk meg az MME baranyai csoportjától, ekkor Egyházasharasztiban, 26-án Vajszlón figyeltek meg madarakat, Drávaszabolcson pedig három fészket is elfoglaltak.

Egy nappal később Sátorhelyen vonuló csapat pihent meg. A korábbi évekhez képest még kevesebb a gólya, a szokásos fészkelő állománynak csak ötöde jelent meg a költőhelyeken.

Áprilisban a gólyák remélhetőleg bepótolják a lemaradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!