Biodíszlet lett a pécsi képviselőkből

2021.04.22. 20:00

A jobboldal szerint Péteffyék büntetik a nem rájuk szavazókat

Meglehetősen lesújtóan nyilatkoztak az ÖPE-KDNP politikusai arról a csütörtöki sajtótájékoztatójukon, hogy a Péterffy-rezsim „traccspartit” csinált a képviselői konzultációkból, miközben nem foglalkoznak azzal, hogy azokon a területeken, ahol nem a baloldal nyert, fejlesszenek.

Bóka Máté

Péterffy Attila, Pécs polgármestere következetesen bünteti azokat, akik nem értenek vele egyet, hiszen például egy zöld szervezet vezetőjét azért perelte be, hogy megmutassa: milyen véleményt lehet megfogalmaznia a pécsi civileknek – mondta Kővári János, az ÖPE-KDNP frakcióvezetője, a belváros egyéni képviselője az eseményen. – A héten pedig olyan döntések születtek, amik kifejezetten semmibe veszi azokat a szavazókat, akik nem rájuk voksoltak.

A nemzeti oldal szerint a balliberálisok a héten ugyanis támogattak egy olyan kisebb-nagyobb városüzemeltetési fejlesztéseket tartalmazó csomagot, amelyben csupán elvétve található meg olyan terület, ahol jobboldali képviselő van, vagy éppen a választók nem csak a balliberálisokat támogatták a voksoláskor.

Azt is kifogásolja a városházi ellenzék, hogy 200 millió forint, „választási pénz” jut a 2022-es kampányra készülve végrehajtandó munkákra, de a kormánytól 5,2 milliárdos kompenzációt kérnek és egyben a kormányt támadják különböző megnyilatkozásokban.

Berényi Zoltán (ÖPE-KDNP), Vasas, Somogy, Hird képviselője úgy fogalmazott, hogy eddig igyekeztek konstruktívan részt venni a közgyűlési munkában, de ez volt az a pont, ahol megelégelték a Péterffy-éra ténykedését, az online konzultációkból traccspartit csinált a városvezető, aki a saját „kognitív disszonanciáját próbálja igazolni azzal, hogy a képviselőket biodíszletként” használja.

Hetven százalékkal kisebb a támogatás

Berényi Zoltán elmondta, az online kulturális bizottsági ülésen arról is tárgyaltak, hogy a 16 közművelődési megállapodással rendelkező szervezetet mindössze 7,5 millió forinttal támogatnak, ami 70 százalékos elvonást jelent. Hangsúlyozta, a kormány zsarolásával fogadták el azt, hogy csak akkor kapják meg a kieső forrást, ha kompenzálják őket. Miközben több mint 200 millió forinttal többe kerül a városi adminisztráció 2019 októbere óta a különböző biztosok, tanácsnokok, pozíciók létrehozása és a jelentős cégvezetői fizetésemelések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!