Szvazzunk!

2021.04.22. 16:40

A védőnői munkára hívják fel a figyelmet

A Magyar Védőnők Egyesülete és a Sudo­crem 2021-ben újra életre hívta kampányát, melynek célja felhívni a figyelmet a védőnők munkájára és az általuk végezett feladatok fontosságára.

T. V.

Pomáz, 2013. június 12. Pintér Zsóka védõnõ (j) egy gyermeket vizsgál a SZSZK (Szociális Szolgáltatási Központ) pomázi védõnõi közösség tanácsadó helyiségében Pomázon 2013. június 12-én. Az Év Védõnõje 2013 díjat kapták Védõnõi tanácsadói közösség kategóriában a pomázi védõnõi közösség tagjai. Az elismerést a Védõnõk Napja 2013 ünnepség keretében vették át a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében 2013. június 13-án. MTI Fotó: Kovács Attila

A védőnők a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére. Így az Év Védőnője kampányban az ő munkájuk fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet. A díj odaítélésével évről évre azokat a szakembereket szeretnék elismerni, akik munkáját a családok, iskolák, kollégák, munkáltatók és a szakfelügyelet egyaránt elismeri. A jelöltek között a korábbi években is számos baranyai védőnőt találhattunk, akiknek egy-egy szavazattal meghálálhattuk mindennapi törődésüket.

A kampányban már korábban jelölhették a hölgyeket családok, társszakmák képviselői, kollégák, munkáltatók, akik saját tapasztalatukat megosztva mutatják be a szakemberek mindennapi tevékenységét. Idén is több baranyai vagy a megyéhez köthető védőnőt találhatunk a jelöltek között. Rájuk május 2-ig szavazhatunk, 24 óránként egy voksot tudtunk leadni a Sudocrem Magyarország Facebook-oldalán közzétett linken. A jelöltek közül a szavazási időszakban legtöbb voksot gyűjtő védőnőt és a jelölő játékost posztban, illetve személyes üzenetben értesítik majd. Az eredményhirdetés május 2-án, délután lesz.

A Védőnői Szolgálat 1915. június 13-án született meg, a védőnők több mint 100 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, a családi élet kialakításánál, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél. Jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban, s most, a járványhelyzetben is fontos munkát végeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!