vakcina

2021.05.15. 07:47

Az oltásban látja a kiutat Demeter

Korán megkapta a koronavírus elleni védőoltást Demeter Attila, a PVSK-Veolia NB I.-es kosárlabdacsapatának játékosa, hiszen a B33-as olimpiai válogatott kerettagja is. Mint mondta, azt látja kiútnak ebből a nehéz helyzetből, ha minél többen megkapják a vakcinát.

K. B.

A debreceni 3x3-as kosárlabda programsorozat utolsó állomása, a World Tour Europe torna. Debrecen - Riga képen: Demeter Attila 20200904 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló

Fotó: Laufer László

– Mindenkit arra buzdítok, hogy oltakozzon, és ezzel is védjük a családtagjainkat, egymást, magunkat – jelentette ki, kiegészítve azzal, hogy így térhetünk vissza mihamarabb a normális kerékvágásba, illetve így nőhet azok száma is, akik a sportmérkőzések alatt megtölthetik a csarnokot, ezzel is segítve a csapatokat.

Sportolóként, olimpiai kerettagként a Pfizer-vakcinából kapott, de ha nincs ebben a helyzetben, és mást ajánlanak fel neki az orvosok, akkor sem válogatott volna, árulta el.

– Bármelyik oltást elfogadtam volna. Úgy gondolom, az összes megbízható és hatékony. Az, hogy az Európai Unióban mi elfogadott, és mi nem, nem lesz nagy hátrány azok számára, akik a keleti vakcinát kapták. Úgyis köt majd megállapodásokat ennek kapcsán az ország, illetve hoz majd szabályokat az unió. Nem kell tartani egyiktől sem – tette hozzá a kosárlabdázó.

A PVSK szezonja azért kezdődött ősszel egy hónap csúszással, mert a keret több tagja is átesett a víruson, így első kézből vannak tapasztalataik a tünetekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!