Mecseki Óriás Kaland

2021.05.08. 20:00

Elfoglalta helyét a három óriás a Mecsekben

Három fából készült óriás költözött nemrég a Kelet-Mecsekbe, de félni nem kell tőlük, ezek csak szobrok, amelyek a Mecseki Óriás Kaland kincskereső játék részei.

M. R.

Fotó: Löffler Péter

A játék egy turisztikai együttműködésének köszönhetően nyolc kelet-mecseki település – Szászvár, Kárász, Magyar­egregy, Hosszúhetény, Mecseknádasd, Pécsvárad, Bikal, Alsómocsolád – összefogásával született meg, szimbóluma a három hatalmas alkotás: Vasgyúró Mecseknádasdon, Kőmorzsoló Hosszúhetényben és Fanyűvő Bikalon. A játék Pesti János Az ördögszántotta hegy mondáinak nyomán épül fel, amelyek szerint az óriások elcsatangolnak a helyükről, és meg kell őket keresni – most a kirándulókon a sor, hogy felfedezzék őket a települések határaiban, hogy segítségükkel játékos módon megismerhessék a Mecsek mondavilágát és történelmét.

Az óriások a helyükre kerültek, de a járványhelyzet miatt a játék egyelőre még nem indult el, annyit azonban már lehet tudni, hogy nagy kalandok várnak az érdeklődőkre. A már említett településeken úgynevezett Kincsesházak nyílnak, itt kaphatjuk majd meg a játéklapokat, amelyek tartalmazzák a játék útvonalát, illetve az érintett községek múltjával, jelenével, mondáival kapcsolatos kérdéseket, amelyre út közben kaphatunk választ. Kétfajta játék között választhatunk, az egyik rövidebb és a könnyebb terepen visz végig, a másik pedig az egész térségre kiterjed, és mintegy 20 kilométer hosszan csábít kincskeresésre.

Persze nem véletlen a kincskeresés kifejezés, hiszen a sikeres teljesítők kézműves ajándékokat, mesekönyveket kapnak ajándékba.

Képeket várnak

A szobrokat érdemes már most felkeresni, hiszen a szervezők szelfijátékra hívják az érdeklődőket. A leírás szerint nem kell mást tenni, mint ellátogatni az óriásokhoz, készíteni velük egy szelfit, majd azt elküldeni a Mecsekkincs – óriások nyomában Facebook-oldalra. A képeket a közösségi oldalon közzéteszik, és akinek a fotója mellett május 10-én a legtöbb szavazat lesz, megkapja Császár Levente mesemíves a játékhoz készült mesekönyvét, a kártyajátékkal együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!