PTE MoonBike

2021.05.31. 16:47

Orfűre hívták a sportnapon mozogni vágyókat

A Pécsi Tudományegyetem idén is elindította MoonBike elnevezésű mozgásra, egészséges életmódra buzdító kampányát.

T. V.

Forrás: PTE MoonBike Facebook oldala

A kihívás célja, hogy a résztvevők együtt, közösen biciklivel jussanak el a Holdra, azaz bárhol a világon tegyenek meg összesen 384 400 kilométert.

A kampányhoz kapcsolódva szombaton 10 és 16 óra között az Orfűi Malmoknál színes, környezet- és egészségtudatos programokkal, nyereményjátékokkal várták az érdeklődőket. Az aznap kerékpáron teljesítendő táv a Pécs–Orfű–Pécs távolság, azaz 30 kilométer volt. Ám a táv nem csak itt, hanem a világ bármely részén megtehető volt.

A kihívásban résztvevőktől fotót kérnek, amit a PTE MoonBike Facebook-oldalára beküldve nyereménysorsolásokon vehetnek részt.

A nap folyamán ezen kívül játékos, vezetett túrák, önkéntes szemétszedés, ingyenes kerékpár-gravírozás, baleset-megelőzési programok, ügyességi játékok, interaktív Qigong-bemutató, zumba, gerinctorna, borbemutató és táplálkozási anamnézis, tanácsadás is várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!