fejlesztés

2021.06.16. 15:36

A járványhelyzet hozta a kültéri váró ötletét Siklóson

A Nők Együtt Sikeresen Egyesület egy kültéri fejlesztő várótermet alakított ki a védőnői szolgálat udvarában, ezzel megvalósította első nagyobb projektjét. A beruházást a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Zöld Megoldás-pályázatának elnyerésével tudták megvalósítani, a vállalat másfél millió forinttal támogatta a terveiket.

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Pataki Gabriella, az egyesület elnöke az átadó rendezvényen elmondta, különböző korosztályú tagjaik különböző területeken teljesítenek nap mint nap. Együtt gondolkodásuk, problémaérzékenységük és a pandémia okozta rendkívüli helyzet eredményezte a kültéri fejlesztő váróterem ötletét. Az udvaron létesült egy kis filagória, amely alatt rajztábla és könyvszekrény kapott helyet. Előtte az újrahasznosított anyagból készült asztal és padok biztosítják a kényelmet az olvasáshoz, a gyermekek felügyeletéhez. Madáretetőket és rovarhoteleket helyeztek ki, mezítlábas ösvényt, sziklakertet, fakorongokból készült egyensúlyozó ösvényt is kialakítottak.

Mint Riegl Gábor, Siklós polgármestere fogalmazott, aki a gyermekekbe fektet energiát, az a jövőt építi. A városvezető megköszönte a pályázatban részt vevő egyesületi tagoknak és a munkájukat segítőknek a fejlesztést, illetve a DDC pályázati összegét. Kiemelte, hogy a vállalat támogatása évek óta érzékelhető Siklóson. A vasárnapi jeles nap alkalmából pedig virággal köszöntötte a védőnőket.

A Palkonyai Turisztikai Egyesület által létrehozott Rézsű-játszópark átadóját is megtartották, a projekt megvalósulását 1,6 millió forinttal támogatta a DDC.

Félszáz projekt

Müller Ádám, a DDC beremendi gyárának igazgatója elmondta, a DDC Zöld Megoldás-pályázatot azzal a céllal indította útjára, hogy forrást biztosítson a helyi közösségek önszerveződő kezdeményezései számára környezetük zöldebbé tételéhez, a helyi infrastruktúra környezettudatosabb hasznosításához, valamint hozzájáruljon a természeti, környezeti értékeinek megismeréséhez. Az elmúlt 11 év során 53 hasonló projekt valósult meg, 74 millió forint támogatással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!