megnéztük

2021.06.23. 08:09

Rövidesen megkezdődhet a gyártás az új csarnokban

a Déli Ipari park bejárata

Fotó: AS

Tavaly nyáron vette birtokba a Déli Ipari Parkban megépített 4500 négyzetméteres üzemcsarnokot a pécsi Matro Kft. – a cég elsősorban autóalkatrészek előállításával foglalkozik –, majd megkezdte a gyártósorok összeszerelését. A pályázati projekt zárásaként nyilvános sajtóbejárást tartott kedden Péterffy Attila polgármester és Kleisz Zoltán, a Matro Kft. ügyvezetője.

Több mint egymilliárd forintos pályázati támogatásból alakították ki a 4500 négyzetméteres csarnokot, a megfelelő raktárépületet, kamiondokkolókat, akadálymentes parkolót, illetve irodaépületet.

Szintén az előző városvezetés által elnyert pályázatból valósították meg a területen az ivóvíz és a szennyvíz bekötését, kiépítették a gáz- és elektromos rendszert, fejlesztették az úthálózatot, kiépítettek egy új buszmegállót, és létesült egy parkoló is az itt dolgozók számára.

Mint Kleisz Zoltán elmondta, az üzemcsarnok beosztása és modern felszereltsége lehetővé teszi, hogy a közép- és hosszú távú fejlesztési terveiket is megvalósítsák. Terveik szerint rövidesen megkezdődhet az alkatrészek gyártása is az új üzemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!