Pecások konfliktusa

2021.07.22. 14:47

Etetőkkel kavarták fel az állóvizet Bükkösdön

Kihasználva a remek időjárást és a vírusmentes időszakot, Baranya megye számos horgásztavánál alakult ki csúcsforgalom az elmúlt időszakban.

M. R.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A horgászok egyik kiemelten közkedvelt tavánál komoly nézeteltérés alakult ki Bükkösdön az etető hajók használatával kapcsolatban. A konfliktust rendezni is kellett.

A pecázást kedvelők olyannyira különbözőképpen vélekednek erről a kérdésről, hogy a Bükkösdi Horgászegyesület kénytelen volt az érveket megvizsgálva állást foglalni a történetben.

– Számos megkeresés érkezett az irányomba és nagyon nehéz volt megfelelő, a többség számára elfogadható konszenzusos döntést hozni. Nehéz igazságot szolgáltatni a két tábor között (a használók és az ellenzők körében), azonban több olyan érvet hallottam, ami az etető és szerelék-behordó hajók ellen szólnak. Emiatt is úgy döntöttünk, hogy a bükkösdi horgásztavon ideiglenesen nem engedélyezett ezeknek a hajóknak a használata – nyilatkozta lapunk megkeresésére Slavonics Csaba, a horgász­egyesület elnöke.

Képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!