Vakáció

2021.07.03. 13:06

Táborokkal telik a nyár a bicsérdi gyerekek számára

Két egyhetes napközis tábort tartottak a Bicsérdi Általános Iskolában a Csodaszarvas-program keretében.

Tóth V.

A tematika a nomád kaland volt, s izgalmas, játékos fejlesztő feladatok várták a kicsiket, nagyokat. Az első heti táborban 12, míg a második héten 11 gyermek vett részt.

A programok között szerepelt buborékfoci, meseterápia is. A gyerekek napi négyszeri ingyenes étkezést, valamint sporteszközöket tartalmazó ajándékcsomagot kaptak. Ezen felül az iskola 8 rollert is kapott a pályázat keretében. A programot a Bicsérdi Önkormányzat is támogatta, a gyerekeket kirándulás keretében vendégül látták a falukemencénél, ahol megismerkedhettek a kemence begyújtásával, és helyi sajátosságokat kóstolhattak meg, mint a lángos vagy a kenyérlepény.

Jövő héten kezdődik az önkormányzat által immár negyedik éve szervezett tábor, mely kapcsán Vér József polgármestertől megtudtuk, hogy sport- és kézműves programokkal készülnek, lesz textilfestés, népi játékok (gólyaláb, zsákban futás, számháború), levendulaszüret, mozidélelőtt és pécsi kirándulás is. Idén bevonják a helyi középiskolás diákokat is, a kötelező közösségi szolgálat 50 óráját tudják letölteni a hét folyamán.

A polgármester azt is elmondta, hogy a programszervezés mellett a fejlesztésekkel sem álltak le. Az általános iskola konyhája korábban megújult egy nyertes pályázat eredményeképpen. A konyhában különféle szakipari munkák, burkolás, fűtés- és légtechnika, villany- és vízvezeték-szerelés, festési munkák készültek el. Az ebédlőben kicserélték a burkolatokat és a csempéket, új vizesblokkokat hoztak létre, valamint új asztalok és székek is kerültek a terembe.

Ebbe a pályázatba azonban nem tartozott bele a zöldségtároló és a raktárak fejlesztése. Ezeket most az önkormányzat saját erőből újította fel. A villamos hálózat érintésvédelmi szempontból szabványos lett, új lámpákat helyeztek el, és a két mosogató felett is újakra cserélték a lámpatesteket. A fejlesztés eredményeképpen most már komplexen felújított konyha és ebédlő várja a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!