lehet követni?

2021.08.21. 14:19

A megakáosz Péterffy és a helyi szocialisták vereségét hozta

Miközben az ország és Pécs a hosszú hétvégén az Államalapítást ünnepelte, addig a szocialista párt és a baloldali képviselők, potentátok folytatták a marakodást, lassan teljesen követhetetlen módon babráltak ki egymással az előválasztás kapcsán. Igaz, immár lassan két éve tart helyben a káosz, amióta megkaparintották a hatalmat.

Bóka Máté

Forrás: Mellár Tamás Facebook oldala

Fotó: Tihanyváriné Osztertag Lilla

Mellár Tamás parlamenti képviselő, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség tagja előválasztási helyezkedése kapcsán először a helyi baloldali sajtó, majd a fővárosi liberális média szivárogtatta ki, hogy visszalépne a baloldali előválasztásról, mert kérdésessé vált az MSZP-s támogatottsága. Végül azonban az MSZP által befogadott Bodnár Imre ügyvéd, Péterffy Attila polgármester támogatottja lépett vissza. Méghozzá úgy, hogy előtte nem sokkal Péterffy még videós reklámban hirdette Bodnárt, aki egyébként „átvilágítás” címén a várostól tízmilliókat kapó ügyvédcsapat nyíltan kormányellenes vezetője is egyben.

Szombaton ugyanis megjelent Pécsen Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere , aki egyben miniszterelnöki ambíciókat is dédelgetve kampányol már egy ideje. Karácsony Péterffyvel és Bodnárral az oldalán a Facebookon jelentette be, hogy a kialakult feszült helyzet feloldását kérte Bodnártól, a beszélgetéseik eredményesek voltak.

Bodnár ehhez azt is hozzátette, hogy kormányváltás a legfontosabb és ennek mindent alá kell rendelni, ezért lépett vissza az előválasztástól. Aztán Mellár Tamás egy másik szombati sajtótájékoztatón – amelyet szintén Karácsonnyal tartott – azt mondta, hogy hezitált, de mivel kiderült, hogy továbbra is támogatja őt az MSZP az előválasztáson, ezért vállalja a megmérettetést.

A visszalépések azt jelzik, hogy a baloldali előválasztás hitelessége megkérdőjelezhető, hiszen nem a választók, hanem a pártok döntik el, hogy ki indulhat és ki nem a voksoláson. A történtek azt is megmutatják, hogy Péterffy és a helyi szocialisták komoly vereséget szenvedtek, hiszen Mellárt már a pártos beállítottságú helyi lapban sem kímélték, a városi elnökük pedig még szurkolt is Bodnárnak az előválasztáson.

Mellár Tamás már hónapok óta „vitázik„ a Péterffy Attila vezette önkormányzattal, mert szerinte Péterffyék nem tartották be a választási kampányban megírt elveket, és a huzavona eredmény az lett, hogy szakításra került sor a polgármesterrel és a vele szövetséges baloldali képviselőkkel. A káoszban leváltották a DK-s alpolgármestert, de azért a helyére egy másikat kineveztek, és még egy MSZP-s alpolgármestert is beemeltek a városvezetésbe, miközben a momentumosok a leváltott alpolgármesterrel kiléptek a balos koalícióból. A választáson Péterffy és politikus csapatát indító Mindenki Pécsért Egyesület pedig elvette a névhasználati jogot a baloldali képviselők többségétől, így kérdésessé vált a legitimitásuk is.

Mindezek után az LMP pedig belépett a városvezető koalícióba, aminek hátterében szintén ”üzletelés„ állhatott, hiszen nemrég még a szocialistákat támadó Keresztes László Lóránt LMP-s parlamenti képviselő mögé állt be az MSZP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!