Kétnapos szakmai esemény

2021.08.10. 17:30

A mezőgépeké lesz a terep Szentlőrincen

Ugyan a jelenlegi helyzet nem teszi lehetővé, hogy az idei Szentlőrinci Gazdanapokat megtartsák, az esemény iránt érdeklődők minden bizonnyal örömmel fogadják a hírt, hogy két napra mégis a mezőgépeké lesz a terep.

Máté Balázs (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Szentlorinc Laufer László Hungary GAZ Szentlorinci gazdanapok A Baranya Megyei Vállalkozói Központ idén is megszervezte a Dél-dunántúli régió legnagyobb és legrangosabb Mezogazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásárt. kiállítás vásár termény gép kereskedelem állat DN20140801

Fotó: Laufer László

A tervek szerint jövő héten, augusztus 10-én és 11-én rendezik meg a Szentlőrinci Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutatót.

– Minden esztendőben igyekszünk sok programot kínálni a vállalkozásoknak, ezek között különös hangsúlyt kap a mezőgazdaság, a legnagyobb ehhez kapcsolódó rendezvényünk pedig a Szentlőrinci Gazdanapok – nyilatkozta Pohl Marietta. – Sajnos a járvány miatt ezt el kellett halasztanunk, azonban a lehetőségeinket felmérve előkészítettünk egy szakmai eseményt, amit szeretnénk az agrár­gazdálkodók és minden érdeklődő figyelmébe ajánlani.

Az esemény a megszokott gazdanapi programsorozatból kiemelve, egy önálló, kétnapos Szántóföldi Gép- és Talajművelési bemutató. Ez az első ilyen szakmai esemény az idén, amely a szántóföldi növénytermesztés gépi és technológiai újdonságaival várja majd az érdeklődő gazdálkodókat.

Fotó: L. L.

Az ügyvezető hozzátette, a mostani szentlőrinci rendezvényük gerincét a mezőgépek és a technológiák működés közbeni bemutatása adja, mellyel szeretnék idén is ráirányítani a gazdák figyelmét a mezőgazdasági újításokra, innovációkra.

A bemutatón a gépeket nemcsak működés közben lehet majd megtekinteni, hanem lehetőség nyílik gépmustrára, szakmai konzultációra a gépeket bemutató cégek képviselőivel, és a gépek kipróbálására is. A tervek szerint lesz állógép-bemutató is, mely további technológiai érdekességeket vonultat fel.

Működés közben is megnézhetik az érdeklődők az agrárgépeket

A bemutató helyszíne a Velox-Ker Kft. telephelye melletti szabadtéri terület.

Az érdeklődőknek fontos tudni, hogy a rét- és legelőgazdálkodási mozgógép-bemutatót a központi tértől a felüljáró mögött található réten, a talajművelési mozgógép-bemutatót a központi tértől Kacsóta irányába fekvő szántón tartják majd meg a szervezők.

Fotó: L. L.

A bemutató központi tere a felüljáró előtti, illetve utáni lehajtó felől közelíthető meg, a főúton ideiglenes táblák segítik az eligazodást.

A rendezvényre érkezők részére a bemutató helyszínén parkolási lehetőséget biztosítanak, a bemutatók a központi térről 2-3 perces sétával közelíthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!