Magyar Vöröskereszt

2021.08.31. 19:30

Bőségesen gyűltek a tanszeradományok

A hátrányos helyzetű baranyai családok iskolakezdését támogatják.

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Több mint négyezer füzet, csaknem ezer ceruza, több száz toll, vonalzók, körzők, vízfestékek, temperák, rajzlapok, színes papírok és egyéb, a tanévkezdéshez nélkülözhetetlen eszközök: összesen 1 348 800 forint értékű adománnyal – ami a tavalyinak valamivel több mint a duplája – tudja segíteni a megyénkben élő rászorulókat a Magyar Vöröskereszt baranyai szervezete, a múlt hétvégén rendezett, kétnapos tanszergyűjtési akció során beérkezett nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően.

A három pécsi, valamint a szigetvári, komlói, mohácsi és siklósi hipermarketekben tartott akciót 62 önkéntes segítette a munkájával, ezen kívül a segélyszervezet 19 munkatársa vett még részt a gyűjtés lebonyolításában.

A kezdeményezés célja, mint minden évben, úgy most is a hátrányos helyzetű baranyai családok iskolakezdésének megkönnyítése volt, az adományból részesülők kiválasztásában ezúttal is a szociális központok segítettek. Idén azok a gyerekeknek is jutott a támogatásból, akik a koronavírus-járvány következtében árvákká vagy félárvákká váltak. A befolyt adományokból összeállított, korosztályoknak megfelelő tanszercsomagokat tegnap vehették át a diákok a Vöröskereszt pécsi, Dobó István utcai székházában.

Jóllehet a statisztikai adatok szerint idén a tavalyi 814-nél kevesebb, 707 volt az adományozók száma, a felajánlott eszközök mennyisége több mint a duplája a tavalyi eredménynek – összesen 6744 különféle taneszköz gyűlt össze a két nap során, ami nagyon nagy segítséget jelent az iskolakezdésben a segítségből részesülő családok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!