tanszergyűjtési akció

2021.08.27. 16:52

Hét hipermarketben várja a Magyar Vöröskereszt a felajánlásokat

– Ne dobd ki a régi táskád, tolltartód, ceruzád, ha már nem kell! Adományozd olyan gyerekeknek, akiknek nem tudják megvenni mindezt szüleik, rokonaik – áll a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének a most hét végi tanszergyűjtő akcióját ismertető felhívásában.

W. K.

Fotó: Laufer László

Augusztus 27-én és 28-án, azaz ma és holnap 10-től 18 óráig a megye hét Tesco áruházában várják kihelyezett standjaiknál a felajánlásokat: Pécsett a Makay úti, a Budai Vámnál található és a Kincses úti üzletben, ezenkívül a mohácsi, a komlói, a szigetvári és a siklósi áruházakban is gyűjtik az adományokat.

A kezdeményezés célja, mint minden évben, úgy most is a hátrányos helyzetű baranyai családok iskolakezdésének megkönnyítése. Idén azok a gyerekek is számíthatnak a támogatásra, akik a koronavírus-járvány következtében árvákká vagy félárvákká váltak. A befolyt adományokból korosztályoknak megfelelő tanszercsomagokat állítanak össze a Vöröskereszt munkatársai.

A kétnapos akció lebonyolításában segíteni szándékozó önkéntesek jelentkezését is még szívesen fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!