városrehabilitációs program

2021.09.14. 07:00

A helyiek bevonásával indul az új fejlesztési program Kertvárosban

Átfogó városrehabilitációs program készül Kertváros közterületeinek fejlesztése érdekében. A folyamatot koordináló Kővári János lapunk munkatársának nyilatkozott.

Palotás Péter (Forrás: Pécsi Újság.hu)

Pécs, 2020. június 26. Új, többkorosztályos játszótér Pécs Kertváros városrészében 2020. június 26-án. MTI/Sóki Tamás

Fotó: Löffler Péter

Mint ismert, s lapunk is többször megírta, nemrégiben két kutyafuttató területét is el akarta adni a balliberális városvezetés – a környéken élők erőteljes tiltakozásának köszönhetően azonban végül kénytelen-kelletlen elálltak ettől a tervtől.

– Azt javasoljuk, hogy ezek a terek továbbra is közösségi célt szolgáljanak, mégpedig olyat, amilyet a helyiek szeretnének. Ezért fogtunk hozzá a Miénk itt a tér elnevezésű programhoz – fogalmazott kérdésünkre Kővári János, a Baranya Megyei Önkormányzat Fenntartható Városfejlesztési Biztosa.

A politikus azt is közölte, hogy a kertvárosiak kérései alapján készül el a program. Azt egyelőre csak becsülni lehet, hogy mekkora beruházás indulhat Pécsett, ám várhatóan 1,5–2 milliárd forintra rúg majd az összeg. A pénzt jórészt európai uniós pályázatokból biztosítanák a munkálatokhoz.

– Jelenleg a terepszemlék és a közösségi tervezés szakaszában vagyunk. Erre szánjuk az őszi hónapokat, majd télen elkészülnek a tervek, a pályázatokat pedig tavasszal szeretnénk benyújtani. Amennyiben ez sikeres lesz, a város más részein is szívesen előmozdítunk hasonló kezdeményezést – tudtuk meg Kővári Jánostól.

Hozzátette: Kertváros Pécs legsűrűbben lakott része, ezért kezdték ezen a területen a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!