Képgaléria

2021.09.04. 07:00

A látogatóknak bejön a most elkészült téli élményfürdő

Próbaüzembe állt az elkészült hármas medencecsarnok Harkányi Gyógyfürdőben.

Zsíros Krisztina

A hármas medencecsarnok utolsó próbaüzemei folynak a Harkányi Gyógyfürdőben, így belátható időn belül – még a hidegebb idő előtt – megnyílhat a téli élményfürdő a látogatók előtt. Mint Marosi-Melles Andrástól, a Harkányi Gyógyfürdő elnök igazgatójától megtudtuk, tegnap volt a 60 százalékos próbaüzem, amely azt jelenti, hogy az új részleg maximum terhelhetőségének 60 százalékát engedték be.

Miután a fürdőzők kipróbálták a medencéket, az élmény elemeket, kémiai-biológiai vizsgálatokat végeznek a vízen, hogy megállapítsák, a vízkezelő rendszer megfelelően működik-e. Ha a vízminőség megfelelő, jövő héten a 100 százalékos próbaüzemre is sor kerülhet. A fürdő felhívására bárki jelentkezhetett, akinek kedve volt kipróbálni az új részleget. A jelentkezők ingyenes belépőt kaptak, illetve aláírtak egy nyilatkozatot arról, hogy tudomásul veszik: próbaüzem alatt veszik igénybe a szolgáltatásokat. Az egy szabadtéri és egy fedett medencéből álló medencecsarnok megnyitásával a vendégek számára a téli hónapokban is elérhetővé válik az élményfürdőzés. Két beltéri csúszda, sodrófolyosó, mászófal, családi csúszda, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok, hidromasszázs fülke, ugráló hely nyújt felhőtlen vízi szórakozást a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt.

 

– 226 fő is volt már próbaüzemen, melynek 98 százaléka nagyon elismerően mondott véleményt az új részről – mondta a fürdőigazgató. Mindeközben a hármas medencecsarnok mellett épül a kültéri gyerekbirodalom. Ennek az új résznek december 31-ig kell elkészülni a kivitelezővel kötött szerződés szerint, azonban a beruházás a tervhez képest két-három hónappal előrébb jár. Ha további műszaki fennakadás, vagy szélsőséges időjárás nem akadályozza a munkálatokat, akkor határidő előtt el fog készülni, és jövő év tavaszán, vagyis a nyári szezonra igénybe vehető lesz az öt medencéből álló, összesen mintegy 550 négyzetméternyi vízfelülettel rendelkező gyermekbirodalom is.

Kormánytámogatásból fejlesztenek

A Harkányi Gyógyfürdő fejlesztése a kormány 3,8 milliárd forintos támogatásából történik, melyet a harkányi önkormányzatnak biztosított. Ebből az összegből több mint 3,3 milliárd forintot infrastrukturális beruházásra, több mint 454 millió forintot pedig további beruházások előkészítésére, tervek, tanulmányok elkészítésére fordíthat az önkormányzat, mint a Harkányi Gyógyfürdő tulajdonosa. Legfontosabb kitűzött céljuk, hogy a közel 200 éves múlttal és 13,6 hektáros területtel rendelkező komplexumot értéknövelő beruházásokkal fejlesszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!