Fidesz: Ne térjenek vissza!

2021.09.02. 16:39

Baranyában is elindult a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció

A Fidesz-KDNP politikusai, Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője Soltész Miklóssal, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral, Őri Lászlóval, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökével tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Pécsen és Baranyában is elindult a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! aláírásgyűjtési akció.

Bóka Máté

Hoppál Péter a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Pécsett is azért fontos, hogy összefogjon a csendes többség, mert elementáris tapasztalatunk, miként tette tönkre a várost a baloldal.

- Negyvenhárommilliárd forintos adósságot hagytak maguk mögött, ezt az adósságot a pécsiek nyakáról az Orbán-kormánynak kellett levennie, és még további milliárdos tartozásokat hagytak a cégeknél is, amelyek egészen 2019-ig terhelték az önkormányzatot. A 2018-as év volt az első esztendő, amikor megfordult a helyzet, és nem mínuszos volt a város költségvetése – tette hozzá a politikus. – A fideszes városvezetés a kormány támogatásával, hosszú befektetett munkával tudta eltakarítani a baloldal szemetét.

Kiemelte, a baloldal azonban az önkormányzati választáson meg tudta téveszteni az embereket, és egy civilnek mondott szervezet mögé bújva tértek vissza a hatalomba, azóta pedig minden romlik, minden mutató lefelé megy, nem indulnak el azok a fejlesztések, amelyeknek el kellett volna indulniuk.

- A baloldal már egyszer tönkretette Pécset, és visszatértével megint hibernálódott a helyi gazdaság, ezért törekszünk arra, hogy a baloldalnak ne legyen esélye a pécsi sémát alkalmazva tönkretenni az egész országot, mert munkájuk csak a csőd felé mutat – hívta fel a figyelmet a politikus.

Őri László megyei elnök ehhez még hozzátette: arra kéri a baranyaiakat, írják alá az íveket, ha nem akarják, hogy Gyurcsány emberei visszatérjenek a hatalomba, elvegyék a családtámogatási kedvezményeket, a 13. havi nyugdíjat és a rezsit megemeljék.

A következő két hétben a kampány során utcai standokon lehet aláírni az íveket, Pécs több pontján – többek között a vásártéren, a vásárcsarnoknál, a párt irodáiban – , valamint Baranya megye nagyobb településein, forgalmasabb helyein is megtalálhatóak lesznek a dokumentumok.

A baloldal már káoszt okozott

Elképesztő állapotok vannak Budapesten, mióta Karácsony Gergely, a baloldal egyik miniszterelnöki aspiránsa vezeti a várost – mondta Soltész Miklós államtitkár, aki szerint nem kerékpárutakat építenek, hanem azokat csak felfestik, a tömegközlekedést ellehetetlenítették, tele van hajléktalannal a főváros újra, szemetes a város, miközben szemetesedényeket szerelnek le.

- Karácsony megválasztása is hatalmas katasztrófa lenne, de még nagyobb katasztrófát jelentene Gyurcsány és Gyurcsányné az országnak, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy mit tettek hazánkkal, hogyan szegényítették el. Ha nem akarjuk, hogy a 2010 előtti állapotba kerüljön ismét Magyarország és a közösen elvégzett munkánkat tönkretegyék, akkor azt kell mondanunk: Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!