Baranya Megyei Prima díj

2021.09.28. 09:02

Elismerték a legkiemelkedőbben teljesítőket

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Baranya Megyei Szervezete az idén Siklóson rendezte meg a 14. Baranya Megyei Prima díj átadó gálát.

Zs. K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forrás: VOSZ

A Siklósi Várban megtartott eseményen a megyei Prima díjak mellett átadták az Év Vállalkozója elismeréseket is, és megemlékeztek Demján Sándorról, a VOSZ elhunyt alapítójáról, elnökéről is.

A díjátadó gálán Horváth László, a Baranya megyei elnök köszöntőjében elmondta, a pandémia súlyos károkat okozott a hazai vállalkozásoknál, különösen a vendéglátás és turisztika területén.

Idén is hárman részesültek Prima díjban: Moravetz Levente színész-rendező-producer (Magyar Színház és Filmművészet kategória), Bartusz-Dobosi László író, oktató (Magyar Irodalom kategória), valamint Szentgyörgyváry Péter (Magyar Népművészet és Közművelődés kategória), jelenleg többek között a siklósi vár várkapitánya. A már hagyományosan átadott Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat pedig idén a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-nek ítélte oda a VOSZ Baranya Megyei Szervezete.

A Királyegyházán működő vállalat a szponzorációs és helyi közösséget támogató tevékenysége során szem előtt tartja a LafargeHolcim Cégcsoport 2030-as Fenntarthatósági tervét. Az építőipar számára egyedi megoldásokat kínáló cementgyár a legmodernebb technikát alkalmazza. Példamutató szemléletéért pedig már több elismerésben részesült a cég (CSR Hungary díj, FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat, ipari létesítmények kategóriában első díjat kapott, Business Superbrands díj, Energiahatékony Vállalat Díj).

Év Vállalkozója Díjjal ismerték el dr. Zoric Ildikó ügyvédet, hivatalos közbeszerzési tanácsadót, Piry Róbertet, a P-R Útépítő Kft. ügyvezető-tulajdonosát, Kerner Lőrincet, a Dráva-Kavics és Beton Kft. ügyvezető-résztulajdonosát, valamint Karsai Dánielt, az EU-Winner Consulting Kft. ügyvezető-tulajdonosát.

2022-ben a Baranya Megyei Prima díj már 15 éves lesz, így terveik szerint a díjátadó gálát a megyeszékhelyen szeretnék megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!