szüreti gördülő dűlők

2021.09.09. 14:59

Élménybringatúrára várják a sport, a gasztronómia és a bor kedvelőit

Szombaton újra az élménydús kikapcsolódásé lesz a főszerep a Villányi Borvidéken, a Villányi-Siklósi Borút Egyesület idén is megrendezi a népszerű Szüreti Gördülő Dűlőket.

Zs. K.

Az élménybringatúra résztvevői két túraútvonal közül választhatnak. A regisztrációra és a karszalag átvételére 10 órától délig Villányba, a Diófás térre várják a kerékpárosokat, és a 15, illetve a 25 kilométeres távon is négy köztes frissítő állomás után érkeznek a bringások a Siklósi Várba, ahol az elővételben vásárolt jeggyel rendelkezőket egytálétellel kínálják. A túrán mindenki egyénileg, a saját tempójában haladhat, miközben megismerkedhetnek a Tenkes-hegy pincéivel, a helyi termékekkel, a műemléki pincékkel, a Villányi-hegység dűlőivel. Az állomások frissítővel, üdvözlő falatkákkal látják vendégül a bringázókat.

Az élménybringatúra mellett az idén is egy rövidebb, 10 kilométeres Tenkes Pikniket is szerveznek, amelynek regisztrációja a Siklósi Várban lesz 10-től 12 óráig, majd szintén négy köztes állomás után ide érkeznek a gyalogosan, vagy kerékpárral túrázók.

Még nem késő megváltani a jegyeket, de a helyszínen is lesz lehetőség jelentkezni a programra. Bővebb információ a Szüreti Gördülő Dűlők 2021 facebook oldalon, illetve a Villányi Borvidék honlapján olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!