nem létező nap

2021.09.29. 15:40

Fákat metsz a Biokom szeptember 31-én – Hogy mikor!?

A Légszeszgyár utcában kapta lencsevégre munkatársunk az alábbi hirdetményt, mely arról szól, hogy senki se parkoljon a fák alá, mert bizony azokat metszik. Csakhogy hiba került a gépezetbe.

bama.hu

Nem tudom, a kedves olvasókat mikor és hol tanították meg arra, hogy melyik hónap hány napból áll, de a mi időnkben még divat volt a kisgyerekeket úgy megtanítani, hogy a két ökölbe szorított kezünket egymás mellé téve számolgattuk a bütyköket és a völgyeket. A bütykös 31 napos, a bütykök közé eső pedig 30 (illetve a február még kevesebb).

Ha így eljutunk szeptemberig a két kezünket összetéve, akkor látjuk, hogy ez a hónap bizony nem a bütyökre esik, így az 30 napos. Ebben az esetben még a naptárat sem kell elővenni, nemhogy a memóriánkban turkálni.

Nos, a Biokomnál ezt az elemi módszert nem vették elő, így bizony összezavarják a Légszeszgyár utca autótulajdonosait. Hiszen a felirat szerint szeptember 30. és 31-én metszik a fákat az utcában, nem szabad a fák alatti parkolósávban állni. A cégnél vagy nem a Gergely-naptár szerint számolják az időt, vagy egy féregjáratot képezve a két napi melót letudják egy olyan napon is, amely nem létezik.

Vagy csak egyszerűen szeptember 30-ra és október 1-re gondoltak.

Minden bizonnyal ez lesz a megoldás. és innentől a rövid hír így szólna: a Biokom tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy csütörtökön és pénteken ne álljanak meg a Légszeszgyár utcában a parkolósávban, mert metszik a fákat. Aki nem áll el, annak a gépjárművét a cég elszállítatja.

Reméljük, szeptember 32-től ismét lehet a Légszeszgyár utcában parkolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!