gasztrofesztivál

2021.09.23. 19:02

Kiugrik a gőzgombóc a fazékból Geresdlakon

A gasztrofesztiválnak köszönhetően a geresdlaki gőzgombócot nemcsak idehaza, hanem határon túl is ismerik már.

Zs. J.

Geresdlak Laufer László Hungary szórakozás Gozgombóc fesztivál Hagyományos geresdlakon DN20151014

Fotó: Laufer László

Aki meg szeretné kóstolni, annak nem kell sokat várnia, ugyanis szeptember 25-én kezdődik a tizennegyedik Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál.

A gőzgombóc-főzőverseny mellett számos színes programmal, koncerttel készülnek a szervezők, többek között fellép a Vivat Bacchus énekegyüttes, illetve este kilenc órakor a Hooligans, de lesz kézművesvásár, ételudvar, borutca, illetve a kicsiket az Apacuka zenekar és a focipályán felállított vidámpark várja.

A fesztiválon Székelyhidi Zsolt író bemutatja és dedikálja „A grinnyei gőzgombóc” című kisregényét, amiben szerepelnek a finnek, a gőzgombóc, az Omega és egy szellem.

Egy nap népviseletben címmel divatbemutatót is hirdettek, melynek célja, hogy minél több hölgy sváb népviseletben érkezzen a rendezvényre, és vállalja, hogy az eredményhirdetésig abban is marad. A népviseletbe öltözött hölgyek ingyen vehetnek részt a fesztiválon. A rendezvény védettségi igazolás nélkül látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!