Kemény ügyeket tárgyalnak

2021.09.14. 12:28

Más ügy miatt is elítélhetik a közelmúltban elfogott drogbárót

Nagy érdeklődésre számot tartó ügyet tárgyalnak a héten a baranyai bíróságokon.

Zs. J.

20210107 Székesfehérvár Kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt tartott tárgyalást előkészítő meghallgatást - Szurok Szabina bírónő vezetésével - a Székesfehérvári Járási Bíróság Törvényszék, bíróság, meghallgatás, emberkereskedelem Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

Szerdán a Pécsi Járásbíróságon folytatódik G. Igor baranyai drogbáró egy korábbi büntetőpere. A vád szerint a férfi és társai 2015-ben egy vállalkozó több mint 200 millió forint értékű vagyonát szerezték meg csalás révén. G. Igor nyolc hónapig menekült a magyar igazságszolgáltatás elől, valószínűleg több külföldi országban bujkált, míg végül az elmúlt hetekben Montenegróban a helyi rendőrség elfogta. A magyar rendőrség idén januárban egy drogüzletet hiúsított meg egy budapesti mélygarázsban, ahol két férfit tartóztattak fel. Az akkori akció során közel negyedmilliárd forint értékű drogot foglaltak le, a drogbanda feje, G. Igor a helyszínről elmenekült.

Csütörtökön a mohácsi bíróság tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki huszonkét ügyfelét tévesztette meg, több mint 290 millió forint kárt okozott nekik. A férfi 2008. január és 2010. október 18. között egyéni vállalkozóként, azt követően az általa ügyvezetőként képviselt gazdasági társaság útján közvetítői tevékenységet látott el egy alkuszcég nevében, mely többes ügynökök közreműködésével biztosításközvetítési tevékenységet végzett.

A férfi a tevékenysége során kizárólag az alkuszcég által kínált biztosítási lehetőségeket ajánlhatta az ügyfeleknek, nem volt jogosultsága arra, hogy az ennek során megkötött biztosítások fejében az ügyfelektől pénzt vegyen át, amit ő nem tartott be.

Egy szatyorba tette a pénzt

Csütörtökön áll bíróság elé a pécsi dohánybolt rablója, aki idén márciusban több mint 140 ezer forintot vitt el. A férfi késsel a kezében követelte a bevételt, majd a pénzt egy szatyorba rakta, és elmenekült a helyszínről. A rendőrök a rablásnál használt kést, valamint az elkövető felsőruházatát a helyszín közelében egy szemeteskukában megtalálták. A trafikrablót április 10-én fogták el a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!