Hív a játszódélután!

2021.09.22. 20:00

Megfontoltnak kell lenni, a gyereket pedig tilos elrontani!

A pandémia alatt is aktív maradt a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület, de a személyes találkozások már nagyon hiányoztak a közösség életéből. A hétvégére a családoknak játszódélutánt rendező civil szervezet a családok világnapjára is nagyszabású eseménnyel készül.

Vizvári Soma

Fotó: Laufer László

Szombaton a pécsi Kossuth tér a gyerekeké lesz, hiszen idén is megszervezi a város napjához kötődő Családi Játszódélutánt a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület – tájékoztatta lapunkat a civil szervezet elnöke. Herbert Gábor kifejtette: a program egyik célja, hogy a gyerekek lehetőséget kapjanak, hogy ne csak az iskolatársaikkal, hanem más gyerekekkel is találkozzanak, megismerkedjenek. – Nem csak izolált csoportokban élünk, hanem a városhoz, és annak közösségéhez is tartozunk. Ezt az érzést kívánjuk a hétvégén erősíteni – magyarázta az egyesület elnöke.

– A játszódélutánon az az elv fog működni, hogy ne lehessen semmit vásárolni, viszont mindent ki lehessen érdemelni. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok ügyességi és képességfejlesztő játékkal várjuk a gyerekeket, és akik játszanak, azok a menetlevelükre pecséteket gyűjtenek, amiket be lehet váltani gofrira, pattogatott kukoricára, vagy valamilyen tárgyi jutalomra – ismertette a programot Herbert Gábor.

Az egyesület elnöke felidézte, a pandémia előző hulláma alatt is aktívak maradtak, és a rendszeresen visszatérő programjaikat online formában megtartották. – A személyes találkozók viszont elmaradtak, így nem volt lehetőség közösségépítésre – tette hozzá. Az első találkozóra idén augusztus utolsó hétvégéjén került sor, amikor az egyesület birtokba vette a hőtechnikailag korszerűsített irodáját, a Családok Házát. Ekkor voltak először újra együtt az egyesület tagjai és családjaik.

Herbert Gábor reménykedik, hogy a világjárvány következő hulláma már sokkal enyhébb lesz, mint az előző, mert akkor februárban tudnak programot szervezni a házasság világnapjára. – A házasság hetének első napjára nagyszabású rendezvénnyel készülünk, jó előadókkal, szeretettel várjuk pécs összes családját! – mondta a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke.

A gyermeknevelés nem csavargyártás

– Ha mi nagyon hangosak vagyunk, akkor ők még hangosabbak akarnak lenni, ez pedig felszínen tart egy olyan témát, ami nagyon kevés embert érint a társadalomban – vélekedett Herbert Gábor a szexuális kisebbségekről szóló heves vitáról, amely Magyarországon nemrég újra fellángolt, amikor a kormány gyermekvédelmi törvényét egyes csoportok melegellenesnek titulálták. A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületének elnöke kifejtette: „A gyermeknevelés nem olyan, mint a csavargyártás, hogy a hibás darabot kidobjuk a kukába. A gyerekeket nem szabad elrontani, mert azt a kárt nem lehet kijavítani. Ezért kell megfontoltnak lennünk, és ez a törvény is ezt próbálja támogatni”. Hozzátette: egyesületük a család és a családban történő gyermeknevelés mellett áll. Herbert Gábor az előző hétvégén lezajlott Pécs Pride-al kapcsolatban úgy nyilatkozott: „A társadalomban mindig is lesznek olyan emberek, akik kilógnak valamilyen formában, de nem biztos, hogy erre fel kell hívni a figyelmet folyamatosan”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában