bővítés

2021.09.01. 12:37

Modern iskolában kezdhették a tanévet a pellérdi tanulók

A településen hétfőn tartották a Pellérdi Általános Iskola átadóünnepségét, így a tanulók már a megújult intézményben kezdhették meg a 2021/2022-es tanévet. A komplex fejlesztési program keretében eszköz- és buszbeszerzéssel egybekötött épületfelújítás zajlott az elmúlt időszakban. A 12 évvel ezelőtt épített iskola egy új épületszárnnyal bővült.

W. K.

iskolabuszokat adtak át a pellérdi iskolában

A mostani, minden igényt kielégítő bővítési program keretében két, szertárral felszerelt szaktanterem, négy idegen nyelvi labor, fejlesztő szoba, tanári szoba, irattár, új gyermek- és tanári vizesblokkok, 80 fős ebédlő és melegítő konyha, 10 főnek helyet biztosító tankonyha, karbantartó műhely és raktár kialakítása, bővítése, fejlesztése valósul meg. Az iskolaudvar felújítására is sor került, új kültéri játékokkal.

Az iskolába járás szempontjából fontos szerepe van a pályázatból már beszerzett két darab 27 fős iskolabusznak, melyekkel északi irányból Kővágószőlős, Kővágótöttös, Bakonya, valamint délről Pellérd-Szőlőhegy, Aranyosgadány, Görcsöny, Regenye, Szőke, illetve Keszü és Gyód települések iskoláskorú tanulóit tudják nap mint nap az iskolába szállítani.

Több településről járnak ide tanulók

A beruházás összértéke közel 800 millió forint. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázati forrást a kormány további 249 millió forintos többletforrással egészítette ki.

Nagy Csaba elmondta, hogy a 2014–2020 közötti uniós fejlesztési ciklusban a kormány több mint 3,2 milliárd forint értékben nyújtott támogatást Nyugat-Baranya iskoláinak megújítására. Ezek a beruházások a gyermekeink tanulását elősegítő fejlesztések mellett pedagógusok megfelelő munkakörülményeinek biztosítására is lehetőséget adtak. Kiemelt szándék a közoktatási és köznevelési intézmények további fejlesztése Magyarországon, így Nyugat-Baranyában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!