hitélet

2021.09.07. 10:42

Szeretet ölelte körül a meghívott vendégeket szombaton

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ünnepélyes megnyitása előtti napon az egyházmegyék 5000 rászorulót hívtak meg szeretetvendégségre.

W. K.

Forrás: PEM

A központi rendezvényt Budapesten a II. János Pál pápa téren tartották 600 fő részvételével. Emellett az egyházmegyékben is szerveztek szeretetvendégségeket ugyanazon időpontban, így országos összefogássá, közös vendégséggé változott a program, ahol a katolikus egyház kifejezte közösségvállalását és szeretetét a szegények felé.

Pécsett Felföldi László megyés püspök nehéz sorsú családokat, hajléktalanokat, egyedülállókat, időseket látott vendégül. A Szent Egyed közösség és a Katolikus Karitász önkéntesei és munkatársai személyesen hívtak meg mintegy száz rászorulót, akikkel szolgálatuk folytán rendszeres kapcsolatban állnak. A Dóm tér déli részén sátrakat emeltek az asztalok fölé – ott látták vendégül múlt szombaton a meghívottakat.

Összesen 108 főre terítettek, 18 asztalon. A résztvevőket a Szent Egyed közösség az év folyamán is rendszeresen látogatja, segíti, a Karitász támogatásával együtt. A szervezésben a Szent Egyed közösség önkéntesei, valamint Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának közösségi szolgálatot teljesítő diákjai is segédkeztek, a Karitász dolgozói mellett.

Töltött káposzta és puncsos sütemény volt a menü, az ebéd kedves, baráti hangulatban telt. Az étkezést megelőzően Felföldi László pécsi megyés püspök is köszöntötte a jelenlevőket, kiemelve, hogy a szeretetvendégség az élet ünnepe. – Szeretettel és hálával fordulunk egymáshoz vendéglátók és vendégek – hangsúlyozta a püspök, kiemelve, hogy a nehéz időkben kiváltképp fontos, hogy segítsük egymást.

A püspök az önkéntesekkel együtt részt vett az étel felszolgálásában, majd baráti közvetlenséggel üdvözölt minden egyes asztaltársaságot, akik közül több meghívottat látásból már ismert.

Az ebédet követően – amelyhez a zenei aláfestést a Dráva Gyöngye zenekar biztosította – valamennyi résztvevő szeretetcsomagot kapott, amelyet örömmel és hálával fogadtak. A szervezők, a kisgyermekek számára még egy-egy játékról is gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!