végre!

2021.10.21. 14:41

Ismét birtokba vehetjük a Sós-hegyi kilátót

Érdemes lesz felvenni a túrabakancsot, és ellátogatni a Sós-hegyi kilátóhoz, az építmény ugyanis teljesen megújult – adta hírül a Biokom.

bama.hu (forrás: Biokom Nkft.)

Forrás: Biokom

A Remeterét és Lapis között elhelyezkedő, 1988-ban átadott Sós-hegyi kilátó mindig is népszerű volt a kirándulók körében. Állapota azonban idővel leromlott, a tetőszerkezet olyan mértékben megrongálódott, hogy pár évvel ezelőtt le is kellett zárni az építményt, mert balesetveszélyes volt, most azonban felújították. A munkával elkészültek, a megújult kilátót szerdán hivatalosan is átadták a bakancsos turistáknak, akik immár biztonságban csodálhatják a Pécsre, a Tubesre és a Jakab-hegyre nyíló panorámát a kilátó legfelső szintjéről.

Meixner Barna, ügyvezető elmondta, hogy a munkálatok során felújították a tetőszerkezetet, megoldották a villámvédelmet, az építményről eltávolították a graffitiket, és a kilátó környezete is megszépült. Felújították az ott található asztal-pad garnitúrát és szalonnasütőket, díszkavicsos borítás került a talapzat köré, valamint elhelyeztek egy információs táblát, ami nemcsak a kilátó történetét, hanem a környékbeli látnivalókat is bemutatja.

Fotó: Biokom

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!